Bu Blogda Ara

3 Mart 2014 Pazartesi

Pofuduk, Puf yada Tombul Pohaça / pohaç Recipe

Acil zamanlarda sizi kurtaracak bir tariftir. Yapımı kolay, tadı da güzeldir. İç malzemesi olarak ister patates ister peynir ne isterseniz onu koyabilirsiniz. Bu tarife her ikisi de yakışıyor.
MALZEMELER/ MATERIALS
*2 Su bardağı ılık süt / two cups of milk
*1 çay bardağı sıvı yağ / a tea cup oil
*2 yumurta / two eggs
*5,5 su bardağı un /Five cups flour 
*1 paket instant kuru maya / a packet of baking powder
*1 tatlı kaşığı tuz / A teaspoon of salt
 



     YAPILIŞI: 
     Sütü, yumurtayı, şekeri, yağı, tuzu bir kabın içinde iyice karıştıralım. Unu ve mayayı azar azar ekleyerek karıştırmaya devam edelim. Unun tamamını ekledikten sonra ele yapışmayacak hale gelesiye kadar yoğuralım. Ve yoğurma işlemi bitince üstünü kapatalım ve yarım saatlik bir dinlenmeye bırakalım.
    Hamurumuz kabarınca elimize ufak parçalar alarak yuvarlak şekilde açalım ve ortasına malzememizi koyup büzdürelim. Ağzını kapattığımız tarafını alta gelecek şekilde tepsiye koyalım. Bütün hamurları yaptıktan sonra üstlerine yumurta sarısı sürelim.Ben üstlerine çörek otu attım. Sizde isterseniz çörek otu ya da susam atabilirsiniz.
PREPARATION: 
      Milk, eggs, sugar, butter, and salt in a bowl I mix thoroughly. Mixing flour and yeast Let's keep adding little by little. After you add all of that will stick to the hand become my yoğural retain yourself. Let's drop the kneading process and a superior finish and leave to rest for half an hour. 
     Our dough in a round shape by taking small parts puffed, let's open our hands and let the middle büzdürel put our materials. We close the mouth on the bottom side of the tray let's. After making all the dough with egg yolk on top sürelim.b nigella took to the top. If you want you can take nigella seeds or sesame seeds

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı