Bu Blogda Ara

16 Şubat 2014 Pazar

Ayakkabı tabanı ile yapılan patik modeli



Bu patiği yapmamız için bize gereken malzemeler: Ayakkabı iç tabanı, normal yün ip, pırlanta ip ve orlon tığ. Yapımı çok fazla zaman almıyor. Ben 1 saatte bitirdim çok şirin oldu. Misafirliğe giderken çantada da taşımak için çok uygun hem hafif hem yer kaplamıyor.





YAPILIŞI:
Yandaki resimde görüldüğü gibi başlangıcı ayakkabı altlığına batarak 6 zincir çekiyorsunuz, tığa 1 dolayıp 3 kerede çekiyoruz bu işleme tekli trabzan deniliyor. Sonra 3 zincir-1 dola-3 kerede çek bu şekilde her tarafını dolanıyoruz.

2. sırasında: 3 zincir çekip ipi tığa 1 dolayarak tekli trabzan yapıyoruz ve aralarına hiç zincir çekmeden tamamen bu şekilde dolduruyoruz. Her boşluğa 3 trabzan sığacak şekilde oluyor.




 3. sıra: Bu sırayı pırlanta ip ile yapıyoruz. Ön tarafında 2li trabzan uyguluyoruz, yani tığa 2 dolayıp 4 kerede çekiyoruz.Ön kısmını ayakkabı tabanının ön geniş kısmının başladığı yerden yapıyoruz.2 zincir üzerine 2li trabzan sonra 1 zincir atlayıp tekrar 2 trabzan...bu şekilde devam ediyor ön geniş yeri bitesiye kadar. Bu kısmı bitince 10 zincir çekiyoruz ve topuk kısmından devam ediyoruz.Topuk kısmı resimlerde de görüldüğü üzere 2 tane trabzan yapıp 2 zincir çekiyoruz 1 zincir atlayıp tekrar 2 trabzan yapıyoruz bu şekile bu sırayı tamamlıyoruz.

 Topuk kısmında 1 sıra fazla örüyoruz ve pırlanta iple devam ediyoruz. Bu sırasında da 5 zincir çekip boşluk kısma 2 trabzan, 2 zincir, 2 trabzan bu şekilde devam ediyor.sadece topuk kısma örüyoruz.


 4.SIRA: Bu kısım siyah iple örülüyor.Ön kısmı 2li trabzan olarak 2 sıra yapıp 1zincir atlıyorsun.Aralarında zincir çekmiyoruz.2 trabzan 1zincir atla 2 trabzan bu şekilde ön kısmı tamamlanıyor. orta kısmına çektiğimiz 10 zincir üstünü doldurarak topuk kısmına atlıyoruz. Topuk kısmı da alt sıralarında olduğu gibi devam ediyor. 2 trabzan, 2 zincir,2trabzan şeklinde. Bu kısma pırlanta iple aynı şekilde 2 sıra daha yapıyoruz ve ön kısmına resimdeki şekilde şerit örüyoruz.Daha sonra etrafını siyah iple bata çıka dolanıyoruz vee topuk kısmı bitti şimdi sıra ön kısmını bitirmeye geldi.
Ön kısmında siyah iple yapmıştık şimdi pırlanta iple yapacağız.Diğer sıralarda olduğu gibi aynı şekilde 2 zincir üstüne 2 trabzan, 1 zincir atla, 2 trabzan... şeklinde devam edip bitiriyoruz.Bu şekilde zincir atladıkça ön kısmı daralıyor. Son sırasını da siyah iple aynı şekilde yapıyoruz ve ön kısmını birleştiriyoruz. Patiğimiz bitmiş bulunuyor.
Ben ön kısmına birde menekşe gibi çiçek yapıp diktim. İlk baştaki resim üzerinde var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı