Bu Blogda Ara

24 Kasım 2013 Pazar

Karnabahar Kızartması / Fried cauliflower

Karnabahar herkes tarafından sevilen bir sebze değil, özellikle erkekler tarafından pek sevilmiyor. İstisnalar olabilir tabi. Haşlarken yaydığı koku nedeniyle belki sevilmiyor sebep bumu bilmem ama ben kızartmasını çok seviyorum. Sevmeyenler besin değerlerinin neler olduğunu bilse yemediklerine pişman olurlar :)


Karnabahar'ın Faydaları:
*A, C, Bı, B2 vitaminlerini içerir. Bunların yanında potasyum,fosfor,demir,kalsiyum gibi minarellerde bulunmaktadır. İçerdiği minareller sayesinde vücuda bir çok yararı vardır.
* Vücuda enerji, güç verir.
*Vücudun kansere yakalanma riskini aza indirir. Mide kanseri, kalınbağırsak kanserine karşı oldukça etkilidir.
*Beynin çalışmasını olumlu yönde etkiler.
*Demir minerali bulunduğu için kansızlığı önler.
*Bağırsakların çalışmasını düzenler...

Yani kısacası sağlık için önemli bir besindir ve tüketilmesi gerekir. Özellikle gelişim çağındaki çocukların mutlaka tüketmesi lazım. Yararlarını gördünüz bunları ben söylemiyorum, uzmanlar söylüyor...

Gelelim tarifine:
**Karnabaharı önce parçalara bölelim. Derin bir tencerede haşlayalım. Çok fazla kaynatıp eritmeyin, kızartırken dağılır zorluk çekersiniz.

**Bir kabın içerisine 2 çorba kaşığı yoğurt, 1 adet yumurta, biraz tuz, 1 çorba kaşığı galeta unu ve 1 çay kaşığı kırmızı biber ekleyip iyice karıştırın.

**Tencere içine sıvı yağ koyun. Haşlanmış karnabaharı tek tek alıp bu yoğurtlu karışıma batırıp tencere içine atın ve kızartın. Bu karışım sayesinde karnabaharınız hem daha lezzetli olacak hem de daha iyi kızaracaktır.
** Servis yaparken üzerine sarımsaklı yoğurdu unutmayın...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı