Bu Blogda Ara

31 Ekim 2013 Perşembe

Rumeli Köftesi Tarifi

Rumeli köftesini duymuşsunuzdur. Yiyenler lezzetini bilir.Ama benim için İnegöl köftesinden sonra gelir:)
Gelelim tarifine: Önce et sinirlerinden ayıklanır küçük parçalar haline getirilip çekilmeye hazır hale gelir. Baharatlara gelince bunları eksiksiz katmak lazım.Kimyon, karabiber, kırmızı biber, kekik, pul biber, yenibahar ve tuz hepsi aynı ölçüde 1 çay kaşığı olarak karıştırılır. İçine katılacak ekmeklerde hazırlandıktan sonra baharat ve ekmek etin içine eklenir ve bu şekilde makinede et çekilir. Çekilme işlemi bittikten sonra da iyice yoğurulur. Köfteleri hazırlayıp kızartmaya başlayabilirsiniz.

Servis kısmına gelince de önce ekmekleri dilimliyoruz. Dilimlenmiş ekmekleri et suyuna bandırıp bir güzel kızartıyoruz.Domates ve biber de közlüyoruz. Servis tabağının altına ekmekleri sıralıyoruz. Üzerine pişmiş lezzetli rumeli köftelerimizi koyuyoruz ve közlenmiş domates ve biberleri de koyup afiyetle midemize indiriyoruz:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı