Bu Blogda Ara

23 Ekim 2013 Çarşamba

Kışın cilt bakımında dikkat edilecekler

Değişen hava koşulları, soğuk, rüzgar cildimizi önemli ölçüde etkiliyor. Kışın cildimiz kurumaya, yağ kaybetmeye, çatlamaya, pullanmaya başlar.Bu yüzden cildimiz daha fazla bakım ister.Dikkat etmemiz gereken noktalar vardır.
Bunlardan biri duştan sonra cildimize uygun nemlendiriciler uygulanmasıdır.Yüz ve vücudumuza kurumayı engellemek için kremli, yağlı sabun ve jeller kullanmalıyız.Cildin nem dengesini koruması için nemlendiricileri dışarı çıkarken değil yatmadan önce uygulamalısınız.
Eğer cildiniz pul pul dökülüyorsa da bunu fondöten, pudrayla kapatmak yerine yüze düzenli peeling yapılmalıdır. Gece kremi kullanılmalıdır.
Cildimiz için sağlıklı beslenme de önemlidir. Kışın yetişen sebze ve meyveleri tüketmek de cilt bakımında en önemli yardımcıdır. 
Kışın sıcak suyla uzun uzun banyo yapılması sevilse de bu da cilde zarar verir. Ya su sıcaklığı azaltılmalı ya da banyo süresi kısaltılmalıdır. Banyodan sonra cildin kurutulup nemlendirici sürülmesi de önemlidir. Eğer kurutulmazsa bu da cilt kuruluğuna neden olur.
Kışın ellerimiz de çok çabuk çatlamakta kurumaktadır. Sık sık nemlendirmemiz gerekiyor.Kışın ellerimiz için kullandığımız sabunlara da dikkat edelim, yağlı, nemlendirici içeren sabunları kullanalım. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı