Bu Blogda Ara

28 Ekim 2013 Pazartesi

Ayvanın Faydaları ve Cilt Güzelliği için Ayva Çekirdeği Maskesi

Doğanın mucizeleri saymakla bitmez. Doğadaki sebze ve meyveler sağlığımız açısından çok önemlidir. Hepsinin ayrı ayrı faydaları vardır. Bunlardan biri ayvadır. Kış meyvelerinden olan ayva pazarlara çıkmış durumda bu yüzden faydalarından ve cildimize olan etkisinden bahsetmek istedim. Ayva meyvesi yaprağı,çiçeği ve çekirdeği açısından son derece faydalıdır. Ayva protein, şeker, organik asit, A, B1, B2 ve C vitamini açısından çok zengindir. İlaç sanayinde  kullanıldığı gibi kozmetik sanayinde de kullanılır.


Faydalarından başlıcaları:
*Çocuklarda büyüme ve gelişmeyi hızlandırıcı etkiye sahiptir.
*Grip ve nezleye iyi gelir.
*İshal durumunda kompostasının içilmesi ishal durumunu sonlandırır.
*ağız kokusunu giderir.
*ayvanın kabuklarını çekirdeğini haşlayıp suyunu içtiğinizde ağız yaralarınızın iyileştiğini görürsünüz.
*sinir sistemini güçlendiricidir.
*idrar yolu iltihaplarına iyi gelir.
*kolesterolü düşürücü ve damar sertliğininden koruyucudur.

AYVA ÇEKİRDEĞİ MASKESİ
Cilt pürüzsüzlüğü, sivilceler, lekeler için birçok uzman tarafından önerilmekte ve farklı maske tarifleri verilmektedir.
Bu tariflerden biri ayva çekirdeğinin 30-40 tanesinin haşlanması,  bir kabın içine koyularak dolaba konulmadan 5 gün bekletilmesidir. Daha sonra bu suyun pamuk yardımıyla cilde sürülmesi, kurumasının beklenilmesi ve gül suyu ile temizlenmesidir. Çok ucuz ve evde çok kolay hazırlayabileceğiniz bir tariftir. Denemek size ne kaybettirir ki...

Bir diğer tarifte çekirdeklerini hiç haşlamadan ılık suyun içine atın ve 5 gün bekletin. Suyun yapışkan ve koyulaştığını görürsünüz. Bu tarifi denemiştim. Bende sivilce olmadığı için sivilce üzerindeki etkisini söyleyemem ama cildi yumuşacık ve aydınlık yaptığını söyleyebilirim.Suna Dumankaya sivilcelerin de yok olacağını söylüyor. 5 günün sonunda bu suyu cildimize sürüyoruz.Yine aynı şekilde gül suyu yardımıyla temizliyoruz ya da kantaron yağı da sürebilirsiniz. Bu yağda cilt için faydalı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı