Bu Blogda Ara

17 Eylül 2013 Salı

Zemzem Suyunun Önemi

Zemzem Suyundaki Sırlar

* Avrupa’da yapılan laboratuvar çalışmalarına göre zemzem diğer sulara nazaran çok daha az kükürt taşırken, çok daha besleyici ve daha fazla mineral barındırıyor.

*Kaynağı gelişen teknolojiye rağmen hâlâ bulunamadı. Yakınlarında hiçbir kuyu yok ve denize 80 km uzaklıkta. Kaynağın belli olmamasına karşın yüzyıllardır suyunun bitmemesi, kurumaması zemzemin mucizevi yönüne bağlanıyor.


*Kim ne niyetle içerse muradına eriyor. Açlığını gidermek için içen açlığını, susuzluğunu gidermek isteyen susuzluğunu zemzem ile giderir.

*1,5 metre derinliğindeki bir kuyudan çıkıyor ve hac mevsiminde günde 594 bin litre tüketiliyor.

*Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) raporlarına göre en içilebilir ve sağlıklı sulardan biri.

* Amerika’da yapılan test sonuçlarına göre dünyada içinde mikroorganizma ve bakteri bulundurmayan tek su zemzem. Yani mikrobik hastalıklara karşı etkili olan florürleri barındırıyor.

*Bir başka özelliği ise kalsiyum ve magnezyum tuzlarının oranının yüksekliği. Bu ise yorgun insanların yüzlerine sürdükleri zaman neden ferahladıklarını izah ediyor.

*Alman kimyacılar, normal bir su ile karıştırıldığında baskın gelip bütününü mayalanma özelliği ile zemzeme çevirdiğini belirtiyorlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı