Bu Blogda Ara

29 Eylül 2013 Pazar

Yine yine Kpss çalışmaları...2013 kpss değişiklikleri

   KPSSSSSSSSSSSSS       KPSSSSSSSSSSSSSSSSS

Kitaplar,notlar,testler...artık görmek istemesem de bunun başka bir yolu da olmadığı için mecburen yine elimde olacak.Çalış çalış, çöz, anlamadım dön tekrar bak, oku oku oku...
    Genelde çoğunluk biliyor ama ben yeni başlayanlar için bilgi vermek istiyorum. Bilindiği üzere sınav sistemi değişti, yeni konular eklendi, konuların yüzde oranları değişti, alan sınavı eklendi.Sınava çok az kala bir yıl boyunca çalışıp emek verenlere resmen kabus gibi çöken değişiklik.
Değişikliklerin biraz ayrıntısına ineyim.

Türkçe'ye Sözel mantık eklenti, Dilbilgisi soruları da arttı.(Bu eklenen sözel mantık soruları herkesi çıldırttı ve zaman yetmemesine neden oldu.)

Matematik Sayısal mantık eklendi.

Tarih konu dağılımı: Anadolu Selçuklu Devleti ve öncesindeki Türk devletleri % 5, Osmanlı Devleti % 15, Atatürk ilke ve inkılapları %20, Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi % 5(%5 etkili ve konunun genişliği çok fazla 2 ay kala getirdiler acaba bundaki niyetleri neydi, herhalde sabrımızı deniyorlar)

Güncel sorular da önceki senelerde sayısı 3 iken şimdi 6'ya çıktı. Sakın güncel diye sadece son çıkan gelişmeleri takip edip ezberlemeyin ters köşe yapıyorlar. Bu seneki güncelden bir örnek vereyim Orhan Pamuk'un 2006 yılında yaptığı konuşmasında ki hitabını sordular...

Alan Sınavını da unutmamak lazım, 4 sene boyunca oku mezun ol, ve o 4 sene boyunca okuduklarını sadece 1 seneye sığdırıp sınav ol.Bu alan sınavının getirilmesini de anlamıyorum, diplomamız yeterli değil sanırım.

KPSS A GRUBU ÖĞRETMENLİK İÇİN YÜZDELİK DAĞILIMLARI
**Genel Yetenek %15  **Genel kültür %15  **Eğitim bilimleri %20  **Alan Sınavı % 50**

Çalışırken elinizde bulunan kitapları bırakıp değişikliğe uygun kitapları alıp çalışın derim.Birde genelde kazananlardan tavsiye farklı kaynaklardan, farklı soru kalıpları çözmek.Bu tavsiyeye fazla uyamadım çünkü; konu çalışmaktan soru çözmeye zamanım yoktu:) İnşallah bu sene uyacağım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı