Bu Blogda Ara

3 Eylül 2013 Salı

Sevilmenin Anahtarı

     Sevmenin sevilmenin anahtar kelimesi değer vermedir.Siz karşınızdakine değer verirseniz aynı şekilde değer de görürsünüz.Eğer yeteri kadar değer görmüyorsak bunu kendimizde aramalıyız. Karşımızdakinin değerli olduğunu sözlerimizle, davranışlarımızla hissettirmeliyiz. Bunu küçük bir ikramla, hal hatır sormakla, zor anında veya mutlu gününde yanında olarak yapabiliriz. Bunlar dostluğu güçlendirir sevgiyi arttırır. Bütçemizin elverdiği ölçüde birşeyler ısmarlayalım,yapılan ikramlar kolay kolay unutulmaz, çünkü bizim kültürümüzde bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı vardır.
    Çocukların bile gönlünü almanın yolu bir şeyler vermek değil midir? Genelde çocuklar bir şey vermeyenleri sevmezler:) İnsanlara değer verdiğimizi hediyelerle belli edebiliriz. Gönül fethetmede hediye verme harika bir uygulamadır.
   Değer vermenin bir başka gösterimi de yardım etmektir. Birine yardım etmek iyi bir ilişkiyi başlatmanın en iyi yoludur.Kim kendisine yardım edeni unutabilir ki. Eğer sevilip sayılmak istiyorsak öncelikle kendimizde sevip saymalıyız her şey karşılıklı duygularla olur.Değer ver ki değerini bilsinler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı