Bu Blogda Ara

29 Eylül 2013 Pazar

Evde Yapabileceğiniz Kolay Pizza Yapımı

Pizza Hamuru Hazırlanması:

MALZEMELER: 
-1 su bardağı ılık su,1tatlı kaşığı şeker,1yemek kaşığı toz maya
-3 su bardağı un,1yumurta, 1 fincan yoğurt,yarım çay bardağı sıvı yağ,tuz

**Önce mayamızı hazırlayalım. 1su bardağı ılık suya 1 tatlı kaşığı şeker atıp eritelim.Sonra 1 yemek kaşığı toz maya ekleyip karıştıralım.
**bir kabın içerisine 3 bardak unu koyalım. Unun ortasına yoğurdu ekleyelim. Yumurtayı kıralım. Tuz,sıvı yağ ve maya karışımını da ekleyip yoğuralım ve 30 dakika hamuru bekletelim.(daha uzun sürede bekletebilirsiniz hamurun mayalanması için)

Pizzanın üst malzemelerini hazırlayalım:
-rendelenmiş kaşar,sucuk,sosis,salam,zeytin,domates,mantar,salça...bu malzemelere istediğiniz şeyleri de ekleyebilirsiniz veya içinde sevmediğiniz bir şey varsa çıkartabilirsiniz. Tamamen size kalmış.

**Fırın tepsimizi çıkartalım yağlayıp mayalanmış hamurumuzu üzerine yayalım.Tepsiye yaydığımız hamurun üzerine birazcık salçayı sulandırıp sürelim.Kaşarın bir kısmınıda hamurun üzerine sepiştirelim.Şimdi istediğiniz malzemeyi hamurun üzerine ekleyebilirsiniz. Sucuk, sosis, salam, dilimlenmiş zeytin,mantar,domates, biber...Sonra üzerine kalan kaşarımızı yayıp 180 derece ısıtılmış fırına pizzamızı veriyoruz....25 dakika sonra servise hazır. 
**Afiyet Bal Şeker Olsun**

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı