Bu Blogda Ara

8 Eylül 2013 Pazar

Eskişehirdeki Piknik Yerleri/ Mesire Yerleri

 Eskişehir'e yeni yerleşen, yabancısı olan kişilere piknik konusunda rehber olmak isterim.Eskişehir'de piknik konusunda birçok alternatif var.
     Eğer mangal yapmak isterseniz Regülatör, Orman fidanlığı, Musa özü, Kalabak şelalesi, Yunusemre parkı,Şehr-i Derya parkı,Çatacık Ormanı, Sarıcakaya ılıcaları,Çifteler Sakarıbaşı...
    Sadece gezmek yanımda götürdüğüm pohaça,börek...çay içeceğim derseniz Şelale parkı, Bilim kurgu parkı, Aşk adası gibi yerlerde de çok güzel zaman geçirebilirsiniz.İçinde gölün bulunduğu, kahvaltı yapabileceğiniz veya bir şeyler içebileceğiniz cafesi bulunan güzel yerlerdir. Şelale parktan şehrin manzarası da görülmektedir.
REGÜLATÖR
Regülatör Piknik AlanıEskişehir merkeze yakın olduğu için en çok tercih edilen piknik yerlerindendir. Eskişehir-Kütahya yolunun 5. kilometresinde sola dönüp aşağı doğru indikten sonra tren yolunu geçeceksiniz ve karşınıza çıkıyor.
Çocuklar için de oyun alanlarının olması ailelerin burayı seçmesinde etkilidir.Piknik alanından mangal,hamak gibi şeyler de kiralayabiliyorsunuz.



ORMAN FİDANLIĞI 


Şehir merkezine 13 km uzaklıktadır. Porsuk çayı kenarında,ağaçlık bir alan olup toplu taşıma araçları ile ulaşım mümkündür. Halk otobüsü ile gidebilirsiniz.Burası da Eskişehir halkı tarafından sık tercih edilen yerlerdendir.



MUSA ÖZÜ


Burada Devlet Su İşlerinin sulama göleti bulunmaktadır.Eskişehir-Kütahya Yolu üzerinde merkeze 21 km uzaklıkta bir mesire yeridir.İsterseniz oltanızı yanınıza alıp balık tutabilirsiniz.Piknik yerinden bisiklet kiralayıp gezebiliyorsunuz. Doğal güzel bir piknik yeridir.



                                                       ŞELALE/ BEŞİK DERESİ



İl merkezine 35 km uzaklıkta çok güzel bir yerdir. Bana göre en güzel piknik yeri burasıdır. Küçük bir çağlayanı bulunmakta ve piknik yerinin ortasında dere vardır. Tam bir doğa harikası. Çam kokularının, su sesinin ve kuş cıvıltılarının arasında piknik sefası sürebileceğiniz tam bir dinlenme yeri. Osmangazi üniversitesinden yurtlara doğru yukarı taraftan yola devam edip sağ tarafta şelale tabelasını görürsünüz. tabelaları takip ettiğinizde mesire yerine ulaşırsınız.


                                                            ŞEHR-İ DERYA PARKI
Burası da en çok tercih edilen yerler arasında.Eskişehir-Ankara yolu 15. km'sinde yer almaktadır.Eskiden yani benim çocukluğumda kanlıpınar piknik alanı olarak biliniyordu daha sonra yeniden düzenlenerek Şehr-i Derya ismi verilmiştir. Piknik alanında gölet yer almaktadır. İsterseniz otobüslede ulaşabilirsiniz. Gökmeydandaki devlet hastanesinin önünden siyah 57 numara kalkmaktadır.Gayet nezih güzel bir yerdir. Gidilmeye değer.


Şimdi de sadece gezme amaçlı gidilecek parklar:
ŞELALE PARK:



Buraya odunpazarından 1 numaralı otobüse (odunpazarı duraklarının karşı tarafı Alaaddin parkı önü durağından sadece tek durak var farkedersiniz)binerek ulaşabilirsiniz. Ya da odunpazarından yukarı doğru yürüyerek 15-20 dakikada çıkarsınız bayır yukarı old için belki biraz yorulabilirsiniz inerken daha rahat iniliyor.





BİLİM KURGU PARKI/ SAZOVA PARKI



Buraya da osmangazi üniversitesi altındaki yoldan dümdüz gittiğinizde ulaşırsınız. Münübüs de gider.ilk kalkış yeri stadyumun arkasındadır. oradan binebilirsiniz.


1 yorum:

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı