Bu Blogda Ara

25 Eylül 2013 Çarşamba

Ergenlik döneminde kafeinin beyni olumsuz etkilediğini biliyor muydunuz?

Kafein günümüzde en çok tüketilen içecekler içinde.Her yerde kahve dünyasına benzer cafeler fazlalaştı. Eskişehirli olarak burada adım attığın yer özellikle alışveriş merkezi yakınları,üniversite yakınları kahve mekanı.Günde 1 fincan Türk kahvesinin faydası olduğu söyleniyor ama aşırıya kaçıldığında sağlık sorununa neden oluyor.Kimisi kahve tiryakisi, içmeden kendine gelemiyor.Peki sadece kahvede mi var.Kola, gazoz,ıce tea birçok içecekte mevcut.Gençler  tarafından en sevilen içecekler.
Kafeinli içecekler yerine vücuda faydası olan,direnç veren çok güzel bitki çayları var.Bunları tüketmek daha doğru sanırım.

Okuduğum bir gazetede İsviçre'de yapılan bir araştırmaya göre kafeinin beynin olgunlaşma sürecini yavaşlattığı yazıyordu.İsviçre'deki Zürih Üniversitesi Çocuk hastanesinden Reto Huber ve ekibinin fare üzerine yaptığı deneyde kafein verilen ergenlik dönemindeki farelerin, beyninin olgunlaşma sürecinin yavaşladığını görmüştür.
30 günlük farelere,insanların günde aldığı miktar kadar kafein vermiştir. Sonucunda hayvanların derin uykusunun azaldığını ve beyin gelişiminin engellendiğini görmüştür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı